Dermalogica for my skin

Här är mina nya hudvårdproukter! De kommer från dermalogica.


Jag fick höra att en cleansing gel och ansiktskräm är en bra början! Snart har jag testat dessa i två veckor och är super nöjd redan trotts att det kan vara svårt att avgöra på så kort tid. Det tar ju lite längre tid än så för att få till huden..

Just mina produkter är till för mig & dig med normal/torr hy <3 Är du nyfiken att testa själv så hittar du gelen här och krämen här.
 
På torsdag ska jag få unnna mig ännu en ansiktsbehandling. Gissa om jag längtar? Nåväl, jag vill passa på att önska dig en alldeles FAB start på veckan, vi hörs snart. Lots of love, J! 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Ni hittar mig i Leilas nya bakbok!
 

Leila Lindholms nya bok; Sweet Christmas finns ute i butik nu.. 


Redan när man öppnar boken så finner ni mig på insidan <3 

Att få förevigas ihop med Ella som ett drömteam är magiskt! I bild ser vi dessutom Leilas son, Walter. 
 

Tack till.. Ja, till och med där hittar ni mitt namn. 

Tack själv Leila! ❥

Från solsken till julafton.. Ja, i bloggen svänger det en hel del men det speglar också en del av mitt liv. Jag gör alltid otroligt många olika saker samtidigt men det är det jag älskar! 
Jag lovade er att ge er resultatet av vår julfotografering jag var med på redan i April och hann ÄNTLIGEN att springa förbi butiken i Mood för att fota boken! Så himla kul att bli förevigad i en bok, igen. Ja, det är ju faktiskt min andra bok som jag är med i. Är det någon som har koll på vilken den första boken var? 
 
Galen tanke att när man tänker på hur många ex som trycks upp. Där kommer jag dessutom att sitta hemma hos folk i köket, mitt i julstöket i år och förhoppningsvis i många år framöver.. Så ja, jag passar väl på och säga lycka till med julbaket då ;)
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Spanish throwback ★

När allt jag hade i tankarna var solen, burritos och Bachata.. 


Längtar såå mycket tillbaka till värmen!


Världens bästa resa (som vanligt) med världens bästa rese-sällis. 


En liten skarf gör stor skillnad till en outfit! Snyggt, eller hur?


Ta mig tillbaka nu, tack <3Jag trottsar höstrusket och ger er en somrigare feeling i le bloggen! (Kanske är det någon som ska på semester snart och behöver lite inspo?) Själv är jag strax nerbäddad efter en lyckad dag som avslutades med min älskade Cardio Walking klass. Endorfinrush, pepp och så jäkla glad över att jag får göra det jag älskar! Att träna ihop med fantastiska människor är sann lycka. Jag jobbar på i ett sjå och kan inte riktigt dölja mina cravings efter en härlig semester.. Själen hade möjligen behövt lite terapi i form av solsken.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Luxury Thursday & Skin analysis

Kära vänner. Vilket avslut på en torsdag. Denna veckan har gått i ett! Nästan så att jag hann med och glömma av att jag bokat in en hudanalys ikväll. Men bara nästan. Jag prioriterar mycket när det kommer till skönhet - smink, bra hårvård, duschateraljer, kroppslotion och en massa mer men just när det kommer till ansiktet så har jag gjort det kanske värsta tänkbara - tvål och vatten historian. Big no no. Jag har länge funderat på att investera i bra grejer för att få en fin lyster, ett härligt glow och en stjärnstatus i ansiktet men känt att det kan vara bra att kolla upp VAD man ska satsa på för hudvård till just SIN hy.. För som allt annat så är det en hel djungel.

Ikväll bäddades jag ner i en varm, avkopplande miljö medans jag fick ansiktet avtvättat, insmort och analyserat. Nu vet jag vad jag har för hy och hur jag ska komma ifrån tvål och vatten träsket! Men inte bara det. Att få ligga där idag och varva ner, en helt vanlig torsdag kan ha vart det bästa jag gjort i urminnes tider. Avkopplande och bara så fantastiskt. Produkterna jag kommer att använda mig av framöver visar jag närmare i ett annat inlägg <3 Puss!

 Happy skin - happy me! 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
PTSD & Mördarclowner
 
"AKTA DIG!!" Skriker min vän samtidigt som han vänder sig om mot mig och mina andra kompisar. Han pekar med sitt finger, kollar på mig och sedan bakom mig.. 
Jag faller handlöst ner mot marken och landar på mina knän, ihop sjunken. I ren skräck och panik tappade jag kontrollen över min kropp. Knäna bara vek sig. Jag kommer heller inte upp, jag får ingen luft.. Tills en annan av mina vänner lyfter upp mig..

Det var jag och tre utav mina kompisar som var ute och promenerade. Vi gjorde ofta det för att kunna hänga, prata, fördriva tiden och bara få kvällarna att gå där hemma i Borås. Det hade börjat bli lite mörkt och vi hade nyligen haft uppe ett samtalsämne om att jag var mörkrädd. Min kompis ville självklart bara skoja, men det var allt annat än skoj för mig. Min vän som lyfte upp mig kunde känna paniken i mitt grepp som jag fattade om honom, där jag inte ens kunde öppna mina händer från greppet jag hade. Han frågade hur jag mådde och jag svarade med att jag var bra.. 
 
Jag var 23 år när jag fick reda på det. Jag fick fylla i lite papper hos terapeuten jag skulle gå hos om hur jag mår och känner. Där & då fick jag svart på vitt att jag lider av PTSD. Postronomisk Stress Syndrome. Ett tillstånd man hamnar i vid exempelvis trauman av dess olika slag. 
Detta är något som du kan jobba med och minska stressen i din kropp och bli bättre. Idag är det som natt och dag när jag ens tänker tillbaka på mitt tillstånd jag hade då.  
PTSD:n har funnits där så länge jag kan minnas och jag var otroligt liten när de första traumatiska upplevelserna dök upp i mitt liv.. När jag blev skrämd av min kompis och hamnade på marken för andra gången i mitt liv, så visste jag inte att det berodde på det. Kroppen bara agerade. Stängdes av. 

Jag har sett Youtube-klipp om hissar som släcktes ner för ett "mardröms Prank". Jag såg clowner som fejkade mord. Jag såg personer som klädde ut sig till terrorister och sprang runt och drev med männsikor och hela jag började koka. MÄNNISKORNA BAKOM DET HÄR ÄR JU SINNESJUKA! 
Det är inte ett jäkla prank att förstöra människors liv på det sättet! Hur i hela fridens namn kan det ens vara OKEJ att tycka att det är värt att göra det för att få det hela fångat på film och ladda upp ett YouTube-klipp? Eller som den här trenden som är nu med dessa mördar clowner - VAD ÄR VINSTEN?! och HUR kan de ens vara VÄRT DET!?
 
Fel människa som utsätts och du kan ge personen men för livet. Jag tänker på mig själv, men också på alla andra. Däremot så kanske jag tänker mest på den där tonåringen jag själv var när jag låg där på marken där min kompis skrek "akta dig" på skämt och min reaktion och mitt mående. Han var ju inte ens utklädd! Jag tänker på att jag vet ju att jag knappast är ensam om att ha PTSD.. 
När jag säger att människan du skrämmer kan få men för livet då är jag seriös. Chansen att man hamnar på psyket eller blir mindre galen är ganska stor.

Jag vill inte utsättas för ett prank när jag är ute och går. Jag vill inte vara med om skräckfilmsliknande situationer för "skojs skull". Du kära Clown som är ute och tycker att det är kul - kan du inte bara tänka till?! 

Jag var 15 år gammal när jag slutade kolla på skräckfilm för att jag inte kunde sova normalt på över 2 veckor. Jag kunde inte duscha om ingen var hemma och knappt gå på toaletten när det var mörkt hemma. Min bror skämtade till och med att jag borde ha sökt hjälp för "att jag var ju knappast normal" när jag betedde mig annorlunda efter att ha skrämt upp mig själv genom att ha sett en film.. 
Jag slutade titta för att jag förstod att det inte var någon underhållning för mig. Det var obehag. Det väcktes känslor inom mig som var otroligt jobbiga. Jag mådde psykiskt dåligt. 
Det som hålls på med nu, är samma sak. Skräck fast i riktiga livet. Panik och olustiga känslor till att behöva titta sig om axeln för en femte gång. Denna gången inte för våldtäksmän, rånare eller idioter utan nu också clowner. INTE OKEJ. Livet är inget rosa fluffigt moln, men måste man göra det värre än vad det redan är?! Jag vill gärna kunna ta mig ut på gatan utan att känna att jag befinner mig som i en bi-roll i en sketen skräckfilm.. 

Tänk på dina medmäniskor kära clown. Sprid kärlek, ballonger och glass istället om du ändå har behov utav att ta kontakt med obekanta.. 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg