Har du ångest över din träning eller kost? TÄNK OM!
Jamie Sallmén - ännu en träningsbloggare? Ja precis. Nedan har du få utav mina tankar kring det här med hälsa!

 Tänk vad medvetna vi har blivit om vår egen hälsa på senare tid. Vi har blivit mer måna om vad vi stoppar i oss, vi ser hur mycket vi förhindrar skador och sjukdomar när vi rör på oss och mycket mer där till. Det är ju otroligt, inte sant!? Så kanske det finns någon där ute som undrar vad det är som gör att min blogg skiljer sig från andra träningsbloggar? Jo, svaret är för mig väldigt enkelt. Jag vill med mina hälsoinspirerade inlägg uppdatera er om hälsosamma tankar och ge er PEPP, Inget Depp! För det är just det som kan ske, när man kikar på hela den här träningshetsen från fel vinkel.. 

Personligen har jag det svart på vitt vad som kan ske. Jag var nämligen själv ute och cyklade där för inte så länge sedan! Jag ville hetsa mig till en snygg "beachkropp" bland annat. Har du också gjort det någon gång? Jag har otaligt många gånger i mitt liv haft ångest över vad jag stoppat i mig. Har det även hänt dig? Ja, alltså det finns en hel del scenarion som en massa av oss antagligen skulle känna igen, men det är inte där jag vill lägga fokuset!
Jag vill nämligen förklara för dig att när jag tränar, så gör jag det minst lika mycket för min knopp som min kropp. När jag rör på mig så mår jag bra på insidan - på riktigt. Endorfiner kallas kroppens egna antidepp och de har bokstavligt talat räddat livet på mig. Lägg fokuset på vad som händer inuti din kropp. Utsidan hakar nämligenpå helt gratis.


Färgrik vegansallad från Kaffeverket. Foto: Shakeforshape
 
Maten du stoppar i dig ska vara god, färgrrik och bra. Du ska även njuta av kosten. Du kan likna det med att du ska tanka dig själv och din kropp med bensin. Du ska få energi av det du stoppar i dig och om du hoppar de där kolhydraterna som hälften av sveriges befolkning* är skiträdda för, så hur har du då tänkt att du ska orka med vardagen? En annan viktig del; Hur gör man då med den där chokladen som alla som känner mig, vet att jag älskar? Jo, den kanske inte är den bästa födan på planeten, men herregud vad den gör mig lycklig - i rätt mängder! Det får ju inte gå till en överdrift. Det handlar om B A L A N S.
 
 
*absolut ingen fastställd statistik, gick endast på känsla.
 
Hitta balansen i ditt liv. Hur mycket sallad vs choklad. Eller om du ska röra på dig eller vila.. Endast du vet vad du mår bra av.
 
Balansen är däremot svår att mäta - och det är endast för att den ser olika ut hos varje individ!! DU måste ta reda på hur DIN kropp funkar. Måttståckar, dieter och pekpinnar är felvisningar från en person till en annan. Kom ihåg det. Så få inte ångest över att du inte tar tagit de där 10.000 stegen om dagen eller för att du ätit 2 potatisar för mycket till lunchen.. Vem vet - du kanske behövde just avstå från det eller få i dig det lilla extra, just idag?
 
Tuvis

Så jäkla sant Jamie! Tänk vilken ångest förr i tiden jag hade för kolhydrater, just för att drt var något man hade lärt sig. Nu däremot består min kost av typ majoriteten kolhydrater och grönsaker! Så viktigt att prata om så att unga tjejer verkligen förstår! Du är en sån inspiration när det kommer till hälsa, så fortsätt så! 🌟🙌🏼💞

Svar: Ja, men precis! De är ett så himla vanligt tokigt beslut, att utesluta något så viktigt i sin kost. Jag vill ju att vi ska bli medvetna om hur vi ska vara "snälla" mot oss själva. <3 Det är så himla härligt att höra att du har så mycket mer koll nu <3 TACK SNÄLLA TUVA! <3 Det betyder miljoner ska du veta! :) Puss & Kram
Jamie Sallmén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like